תחילת מלחמת יום הכיפורים לא בישרה טובות לצה”ל, ובייחוד בחזית הדרום. צה”ל הופתע מעיתוי פריצת המלחמה (ה”קונצפציה”), ולא נערך בזמן עם היחידות הסדירות בקו, לפי תוכניות ההגנה המוכנות מראש (“שובך יונים [1]”). בהמשך הופתע צה”ל מיעילות מהלך הצליחה המצרי ומהמהירות הרבה שבה התגבר הצבא המצרי על מכשול התעלה ועל קומץ המעוזים של קו בר-לב. ביום הראשון למלחמה בזבז צה”ל את רוב הכוחות הסדירים בחזית הדרום בהתקפות אמיצות, אך חסרות-תוחלת, של כוחות שריון קטנים על מערכים חפוזים מצריים. מערכים אלו התבססו בעיקר על חי”ר מצויד באמצעי נ”ט, בעיקר מטולי ר.פ.ג., שהתחפר על דרך הגעתן הצפויה של התגבורות, וכן ירי טילי “סאגר” מהסוללה בגדה המערבית של התעלה...
קרא עודארכיון חודש נובמבר 2013
סדרה דוקומנטרית בת 3 פרקים בהפקת רשת אל-אלג’זירה. 141 דקות של קטעי ארכיון באיכות מעולה, חלקם נדירים, משולבים בראיונות עם ישראלים, מצרים סורים ועוד. למרות אי אלו סיפורי “כיד הדימיון” (כמו למשל סיפור גילוי התפר בין הארמיות המצריות או סיפור הקרב נגד חטיבה 25 המצרית) הסדרה מציגה תמונה די מאוזנת ומעלתה העיקרית כאמור, היא בקטעי הארכיון ובהצגת המבט של “הצד השני”
פרק ראשון
התקופה שקדמה למלחמה, הכנות למלחמה, אשראף מרוואן, הצליחה המצרית (דקה 18) וההתקפה הסורית (דקה 25)...
קרא עודסדרת מאמרי האינטרנט שתפורסם באתר זה עוסקת במערכת הצליחה בחזית הדרום במלחמת יום הכיפורים, מערכה שהתרחשה מה- 15 עד ה- 18 לאוקטובר 1973 בסביבות אזור גיאוגרפי המכונה “החווה הסינית”. מערכה זאת הייתה חלק ממבצע בשם “אבירי לב”. במבצע זה ניסה צה”ל, לאחר שבוע בו הוא הופתע שוב ושוב ע”י המצרים והוכה קשות, להפוך את הקערה על פיה, לצלוח את התעלה, לכתר ארמיה מצרית ולהכות את הצבא המצרי.
ספרים ומאמרים רבים נכתבו על ...
קרא עודעוזי : “הנסיונות לגרור את גשר הגלילים על ידי כוחות לא מאומנים, גרם לשברים רבים בגשר ובטנקים הגוררים… גשר הגלילים לא הגיע לתעלה בלילה של ה 16 או ה 17 לא מעט כי נשבר שוב ושוב כתוצאה מגרירה לא מאוזנת וחוסר אימון של הצוותים שהיו מותשים ונרדמו תוך כדי גרירה במהירות 2 קמ”ש“.
נו מתי יהיה סוף לקשקוש הזה ?
1. כל פרשת ה”מחדל” של פלוגת אלי גבע לא מחזיקה מים משום :
א.היתה עוד פלוגת טנקים – מגח, באוגדה 252, בחטיבה 14, בגדוד 9, שאומנה לגרירת הגשר...
קרא עוד
הגיבו לאחרונה